Tämän ohjeen keksijä on Hanna, joka tuli tutuksi Koko Suomi leipoo-ohjelmasta. Sittemmin keikauskakun on pyöräyttänyt yksi jos toinenkin kotileipoja, kuten Vispilävintiön temmellyskentän Sini herkullisessa postauksessaan, ja myös minä! Kakku koostuu herkullisista aineksista; banaanista, suklaasta, voista ja sokerista.. ja myös tulos on kerrassaan herkullinen! Erityisesti makeat herkut ovat minun makuuni ja santsaan niitä mielelläni, mutta tätä mehevää herkkukakkua olisi riittänyt yksi pala. Toki santsasin tietysti. Hanna käytti alkuperäisessä ohjeessaan suurempaa vuokaa kuin mikä minulla oli käytössäni, joten vähensin ainesten määrää sopivasti. Kakun päälle olisi voinut tehdä kermasta ja sokerista kinuskikastikkeen, mutta muutenkin niin makea kakku ei mielestäni sitä kaivannut. En myöskään ripotellut pähkinöitä koristeeksi, koska en pähkinöistä niin välitä. Alla ohje alkuperäisen. Tätä kakkua suosittelen kokeilemaan!
Banaani-suklaakeikauskakku (12x30 cm vuokaan)
50g voita
¾ dl sokeria
n. 5 banaania
n. puolikkaan sitruunan mehu
Pohja
150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
1 ¾ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
100g suklaata (tumma-, maito- tai valkosuklaata)
Vaahdota voi ja
sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten.
Sekoita vehnäjauho, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään
ja siivilöi taikinan joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa
pieneksi ja lisää taikinaan. Kaada vuokaan banaanien päälle. Paista 175
asteessa, noin 40-50 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman
kosteaksi. Anna levätä vuoassa vähintään viisi minuuttia ennen
kumoamista.
Koristeeksi
1dl fariinisokeria
1dl kuohukermaa
0,5dl suolapähkinöitä
Laita kattilaan fariinisokeri ja kuohukerma. Kiehuta n. 10 minuuttia, kunnes seos paksunee. Tee koristeraitoja kinuskista valmiin kakun päälle. Paahda suolapähkinöitä pannulla ja ripottele kakun pinnalle.
Laita kattilaan fariinisokeri ja kuohukerma. Kiehuta n. 10 minuuttia, kunnes seos paksunee. Tee koristeraitoja kinuskista valmiin kakun päälle. Paahda suolapähkinöitä pannulla ja ripottele kakun pinnalle.
Hyvin kaunis, puhdas ja tyylikäs kakku!
VastaaPoistaKiitos kehuista! Jos päälle tekee kastikkeen, tulee ulkonäöstä vähän rustiikkisempi.
PoistaTää vaikuttaa kyllä niin herkulta, et pakko kokeilla itsekin! :-) NAM!
VastaaPoistaOnnistuu ja maistuu varmasti! :)
PoistaMeillä asuu taloudessa yksi banaanikakkujen suuri ystävä, joten mun varmaan täytyy tehdä tätä. Kaunis kakku!
VastaaPoistaBanaanikakut ovat myös minun herkkuani!
Poista