sunnuntai 4. toukokuuta 2014
Jauheliha-perunasosevuoka
Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä tätä ruokaa. Hävikistä herkuksi, uunimakkaran perunamuusi-seuralaisesta seuraavien päivienkin pääruoaksi. Tapani mukaan halusin lisätä tähänkin kasviksia, joten upotin joukkoon pakastimesta löytyneen keittojuurespussin. Porkkanaraasteen kanssa mainio ruoka, parasta uunituoreena.
perunamuusia
jauhelihaa
sipulia
suolaa
mustapippuria
keittojuurespussi
korppujauhoja
Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja esim. paprikajauheella, myös yrttejä voisi laittaa. Kiehauta keittojuurekset kattilassa ja valuta vesi pois. Sekoita perunamuusi, jauheliha ja keittojuurekset esim. kattilassa ja levitä uunivuokaan. Pintaan voi tehdä lusikalla kuvioita. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Tunnisteet:
Jauheliha,
Laatikkoruoat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!