perjantai 16. toukokuuta 2014

Persikkapiirakka


Vaikka sitä (välillä) yrittää olla herkuttelematta, tekee (aina) mieli leipoa jotain. Tämä ohje houkutteli vähärasvaisuudellaan ja sokeriakin laitoin vähemmän mitä alkuperäisessä ohjeessa oli. Piirakan pinta ei meinannut ottaa väriä uunissa ja sen takia reunat sekä pohja ehtivät ottaa sitä vähän liikaakin. Mukavan mehevä ja tiivis piirakka tuli tällä Pullantuoksuinen koti-blogin ohjeella.

Pohja:

2 munaa
2,25 dl (2 dl) sokeria
50 g voita
250 g Valion pehmeää maitorahkaa
4 dl (3dl) vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

1 prk persikoita mehussa
200 g lime-valkosuklaarahkaa tms, laitoin sitruunarahkaa
1 rkl vaniljasokeria (unohdin laittaa)

Päälle:

25 g voita
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon (laitoin vehnäjauhoja desin vähemmän koska taikina näytti jo 3 desin jälkeen tarpeeksi jämäkältä). Lisää myös sulatettu voi ja rahka, sekoita hyvin. Voitele n. 30 cm piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Viipaloi persikat ja asettele ne pinnalle, ripottele päälle vaniljasokeri. Lusikoi pieniä nokareita rahkaa persikoiden päälle. Tee kuorrute. Sekoita pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot keskenään ja murustele seos tasaisesti piirakan pinnalle. Paista 225 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Ei niin makean piirakan kanssa sopii mainiosti vaniljakastike.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!