maanantai 17. marraskuuta 2014

Suklaajuustokakku


Lisää pikkukakkuja! Ystäväni tuli Turusta asti meille kylään, ja sen kunniaksi tein tämän juustokakun. Suklaamieltymyksemme menevät sikäli ristiin, että ystäväni pitää valkosuklaasta ja minä taas enimmäkseen tummasta. Tähän kakkuun laitoin puolet maitosuklaata ja puolet tummaa suklaata. Käyttämällä vain tummaa suklaata, väristä ja mausta tulee syvempi, mutta kyllä tämä oikein herkullinen kakku nytkin oli! Käytin kakun pohjaan Valiolta saamaani sitruunavoita, se sopi suklaisen täytteen kanssa hienosti.

Suklaajuustokakku, 16 cm irtopohjavuoka

Pohja

100 g kaurakeksejä
40 g Valion sitruunavoita
1 rkl kaakaojauhetta

Täyte

1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
125 g suklaata (puolet maitosuklaata, puolet tummaa suklaata)
0,5 dl sokeria
2 liivatelehteä
2 rkl kahvia

Hienonna keksit monitoimikoneessa, sekoita joukkoon kaakaojauhe ja sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin. Taputtele keksimuru vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat. Vaahdota Flora Vispi, sekoita sokeri sen joukkoon. Vatkaa tuorejuusto ja sula suklaa tasaiseksi massaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota ne kiehuvaan kahvitilkkaan. Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan vatkaten tuorejuusto-suklaaseokseen, vatkaa hyvin. Sekoita joukkoon vaahdotettu Flora Vispi. Irtopohjavuoan reunat voi vuorata reunakalvoilla, kakku irtoaa reunoista kauniimmin. Kaada täyte vuokaan ja kolauta vuokaa muutaman kerran kovaa pöytää vasten, jotta mahdolliset ilmakuplat poistuvat. Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Koristelin kakun tummasukalarouheella ja suolatuilla pähkinöillä.


Valio sitruunavoi saatu blogin kautta Valiolta.

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!