keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Nuudelikeitto


Kyllä osaa kasvisruoka olla hyvää! Tämä ohje on Olga Temosen Emäntänä Olga-kirjasta. Tätä keittoa on aivan pakko santsata, kerran.. jos toisenkin. Currytahna ja kookosmaito, voi nam! Pakko tehdä tätä pian uudestaan.

Nuudelikeitto, 6 hengelle

1,5 l vettä
1 iso sipuli
3 porkkanaa
3 dl soijasuikaleita
1 kasvisliemikuutio
2 tl punaista currytahnaa
rouhittua mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
3 rkl soijakastiketta
3 dl pakasteherneitä
400 g tomaattimurskaa
400 g kookosmaitoa
150 g nuudeleita
tuoretta persiljaa
tuoretta basilikaa

Mittaa kattilaan kylmä vesi ja laita sinne kuoritut ja pieniksi pilkotut sipuli ja porkkanat. Kuumenna vesi. Kun vesi kiehuu, lisää soijasuikaleet ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen kannen alla 15 minuuttia. Kun porkkanat ovat pehmenneet, lisää herneet, tomaattimurska ja kookosmaito. Anna keiton kiehua vielä hetki. Murskaa sekaan nuudelit. Lisää tuoreet yrtit hienonnettuna ja sekoita. Hauduta muutama minuutti kannen alla ja keitto on valmista.

2 kommenttia:

  1. Aina, kun mietin mitä uutta keksisi ruoaksi niin vastaus löytyy sinun blogista <3 aewan pakko testata tätä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, noora! Meillä oli tätä taas tällä viikolla ruokana :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!