torstai 26. maaliskuuta 2015

Viljaisat puolukka-suklaakeksit


Tein viikonloppuna ison satsin lihapullia, ja uunin jo ollessa lämmin tekaisimme Kainalokanan kanssa nämä keksit. Ohjeen löysin Puutarhapörriäisen blogista. Noudatin ohjetta pääpiirteittäin, suklaata halusin kekseihin kuitenkin lisätä.

Kaura-puolukkakeksit, n. 15 kpl

100 g pehmeää voita
1½ dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl 4-viljanhiutaleita
n. 1 dl valko-tai tumma suklaahippuja
1 tl kardemummaa
½ tl leivinjauhetta
n. 1½ dl tuoreita tai jäisiä puolukoita

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita keskenään jauhot, hiutaleet, kardemumma ja leivinjauhe. Sekoita ne vaahdon joukkoon, lisää myös puolukat ja suklaa. Ota taikinasta reiluja ruokalusikallisia ja muotoile ne palleroiksi. Laita leivinpaperin päälle ja litistä hieman, mutta älä paina ihan litteiksi. Jätä palleroiden väliin riittävästi tilaa, keksit leviävät uunissa jonkun verran. Paista 200 asteessa n. 10-13 minuuttia, kunnes keksit ovat reunoilta kullanruskeita, mutta keskeltä vielä vaaleita. Jäähdytä keksit ritilän päällä. Keksit ovat parhaita uunituoreina, mutta hyviä vielä jäähdyttyäänkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!