torstai 2. heinäkuuta 2015

Persikka-valkosuklaakuppikakut


Kainalokana täytti toukokuun lopussa kolme vuotta! Niin se aikaa vaan kuluu ja vuodet vierii. Iso, mutta vielä niin pieni 3 vuotias sai synttäripäivänään herkutella näillä ihanan mehevillä kuppikakuilla. Ne maistuivat koko perheelle (paitsi Sylikäärölle, joka sai maistaa herkkuja vasta 1-vuotisjuhlissaan) ja vieraillekin. Varsinaiset juhlat vietimme juhannuksen jälkeen kun Sylikäärökin oli täyttänyt kokonaisen vuoden. Juhlien reseptejä on tulossa blogiin! Onnea, onnea rakas Kainalokana!

Persikka-valkosuklaakuppikakut, 12 kpl (ohje: Pullantuoksuinen koti-blogi)

125 g voita
1,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
5 kpl säilykepersikan puolikasta (1 normaalikokoinen purkki)
1 dl persikoiden säilykelientä
130 g valkosuklaata (jätä levystä pari riviä koristeluun)

Kuorrutus:

1 prk Flora Vispiä
100 g mangotuorejuustoa
valkosuklaarouhetta
persikoita ohuina viipaleina
nonparelleja

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe voi-sokerivaahtoon. Kuutioi kome persikan puolikasta ja murskaa kaksi haarukalla. Sekoita ne taikinan joukkoon. Paloittele valkosuklaa isohkoiksi paloiksi, sekoita suklaapalat sekä persikoiden liemi taikinaan. Jaa taikina 12 isoon muffinivuokaan muffinipellin koloihin. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä. Valmista täyte vaahdottamalla Flora Vispi. Sekoita tuorejuusto sen joukkoon. Pursota seosta muffinien päälle ja viimeistele koristelu persikan siivuilla, valkosuklaarouheella ja nonparelleilla.

2 kommenttia:

  1. Onpas hyvän-näköisiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja hyviä olikin! Muffinseista meinaa helposti tulla kuivakoita, nämä oli herkullisen meheviä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!