tiistai 10. marraskuuta 2015
Popcorn-suolakinuski-suklaakakku
Ja taas tuli yksi vuosi lisää mittariin. Olen suuresti mieltynyt makean ja suolaisen yhdistelmään, popparit ja suklaa. kinuski ja suola... taitaa olla trendikästäkin juuri nyt. Halusin syntymäpäiväkakkuuni ainakin suolakinuskia, ja törmäsin superherkullisen näköiseen Yummy Baker-blogin kakkuun. Luin ohjeen ja kas, siinähän on kaikkea mitä mieleni halajaa: suklaata, suolakinuskia ja popcorneja! Muokkasin ohjetta vain hieman lisäämällä täytteeseen Flora Vispiä, muuten pysyttelin lähestulkoon Annamarin ohjeessa. Superherkku synttärikakku!
Popcorn-suolakinuski-suklaakakku, 22 cm vuokaan
Suklaakakku
4 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria (laitoin 2 dl)
1,75 dl kaakaojauhetta
0,5 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
3 dl täysmaitoa
2 dl öljyä
2 munaa
Suolakinuski
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa
1/3 tl suolaa (laitoin n. 1 tl, pienempi määrä ei mielestäni maistunut tarpeeksi)
Täyte
150 g tummaa suklaata
400 g tuorejuustoa (laitoin 200 g + 1 prk Flora Vispiä)
4 rkl sokeria (en laittanut)
Popcornit
100 g tummaa suklaata (laitoin n. 65 g, hyvin riitti sekin)
n. 6 dl popcorneja
Valmista kakkupohja sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Voitele 22 cm irtopohjavuoka ja paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes tikkuun ei kokeiltaessa jää taikinaa.
Keitä kondensoitu maito kinuskiksi kakun kypsyessä, tämän voi tehdä jo aiemminkin. Aseta tölkki kokonaan veden alle kattilaan ja anna porista noin 2 tuntia. Jäähdytä ja lisää joukkoon suola. Tarkista, että suola maistuu kunnolla.
Valmista täyte. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Vaahdota Flora Vispi ja sekoita suklaaseos seen joukkoon. Leikkaa kakkupohja kerroksiksi (minä leikkasin kolmeen osaan). Lusikoi kunkin kerroksen päälle suolakinuskia ja suklaatäytettä. Lusikoi suklaatäytettä lopuksi vielä kakun pinnalle ja kuorruta kakku naked cake-tyyliin,
Sulata suklaa ja sekoita se poppareihin. Nostele popcornit kakun päälle ja anna suklaan jähmettyä.
Huom! Lisäämällä Flora Vispiä täytteen joukkoon täytteestä tulee pehmeämpää kuin pelkällä tuorejuustolla. Leikkaa kakkulevyt aivan tasaiseksi, itselläni jokunen kerros meinasi lähteä liusumaan paikoiltaan liukkaan kinuskin takia. Pelkällä tuorejuustolla täyte on jähmeäpää, ja pysynee paremmin myös paikoillaan. Seuraavan vastaavanlaisen kakun tekisin pelkällä tuorejuustolla.
Tunnisteet:
Kakut,
Suklaa,
Täytekakut
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kiitos herkullisesta ideasta. Tästä tulee meidän Uuden vuoden kakku. Loppu tuloksen voit nähdä sitten ystäväni Heinässä heiluvassa blogissa.
VastaaPoista