lauantai 28. marraskuuta 2015
Ravintolapäivä: Lakumutakakku / Liquorice Mud Cake
Rakastan lakritsia! Jos mielesi tekee suklaisaa, tahmeaa, juuri sopivasti lakun vivahteista suklaaunelmaa. tässä on kakku sinulle! Laku on aivan loistava makupari tuhdille tummalle suklaalle. Tämä on toinen ravintolapäivän kahvilamme kakuista. Leivoin kaksi tavallista ja yhden gluteenittoman kakun, ja tämä olikin ensimmäinen kerta kun tein gluteenittoman leivonnaisen. Gluteenittomasta kakusta kannattaa jättää lakukarkit koristelusta pois, ainakin minun käyttämäni namit eivät olleet gluteenittomia. Muista jättää kakku tarpeeksi pehmoiseksi ja valuvaksi keskeltä! Käyttämäni Haupt Lakritsin lakujauhe on saatu blogin kautta. Kävin taannoin ystäväni kanssa Helsingissä lakritsi-ja salmiakkifestivaaleilla ja voi sitä lakun huumaavaa tuoksua! Lakufestareista on oma postauksensa tulossa. Mutakakun resepti on Fazerin.
Lakritsimutakakku, 12 palaa
200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2 rkl lakritsijauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta
Sulata suklaa ja voi, anna jäähtyä n. 10 minuuttia. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita lakritsijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Kaada suklaaseos munasokerivaahtoon. Lisää kuivat aineet ja sekoita varovasti. Kaada taikina voideltuun, jauhoitettuun irtopohjavuokaan (vuoan pohjalle laitoin leivinpaperin). Paista uunin alatasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa.
Hey y'all!
This is my first english blogpost! This cake isn't just another chocolate cake, this is super delicious and extra gooey liquorice mud cake that I baked for our restaurant day last week. I looove liquorice, and it's flavour is a perfect match with deep deep dark chocolate. This cake serves 12 person, and I used 24 cm baking tin.
Liquorice Mud Cake
Ingredients
200 g dark chocolate
200 g butter
4 eggs
2 dl sugar
2 tbsp liquorice powder
2,5 dl plain flour
1 tl baking powder
Instructions
Pre-heat the oven to 200 C. Line the base of a tin with non-stick baking paper and spray the edges with non-sticking baking spray, or use vegetable oil. Melt the chocolate and butter in a small saucepan. Allow to cool for 10 minutes. Beat the eggs and sugar until light and fluffy. Mix the liquorice powder, plain flour and baking powder in a bowl. Mix all the ingredients together carefully and pour it into the baking tin. Bake in the bottom of the oven for 15-20 minutes.
Tunnisteet:
Ravintolapäivä,
Suklaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mistä lakritsijauhetta saa?:) haluaisin testata tätä kakkua. :P
VastaaPoistaLakritsijauhetta olen kuullut löytyvän Citymarketeista ja K-Supermarketeista. Ekokaupoissakin voisi olla ja ehkä Prismoissakin :) minä sain oman purkkini blogiyhteistyön merkeissä.
PoistaNätti kakku!
VastaaPoista