sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Mansikka-mariannekääretorttu

Tästä kääretortusta tuli kaikinpuolin niin valtava ja muhkea että seuraavalla kerralla tekisin pienemmän pohjan ja vähemmän täytettä.. Makuun vaikuttavia tekijöitä nämä eivät kuitenkaan olleet, vaan mansikan ja mariannerouheen yhdistelmä oli oikein herkullinen, ja jäipä täytettä vielä jälkkäriksikin.

Pohja

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoittele varovasti. Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille ja paista 225 asteessa n.8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Pohjan jäähtyessä valmista täyte:

Täyte

1 prk Flora Vanillaa
1 prk rasvatonta maitorahkaa
n.3 dl mansikoita survottuna
1,5 dl mariannerouhetta

Vaahdota Flora Vanilla, sekoita sen joukkoon maitorahka, mansikat ja mariannerouhe. Levitä täytettä kääretorttupohjan päälle ja kääri rullaksi.


1 kommentti:

  1. Ja testiin :). Mie oikee bongaamalla bongaan ohjeita. Nyt ko on kotona ni kerkee ehkä jotain tekeeki.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!