sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Tonnikala-purjopiirakka

Suolaiset piirakat ovat siitä hyviä että täytteeksi voi laittaa melkein mitä tahansa, omia lempimakuja. Alunperin ohjeeseen kuului ohrahiutaleiden sijasta kaurahiutaleita, mutta kerran kaurahiutaleet olivat loppuneet ja kokeilin ohraa. Lopputulos olikin pehmeämpi ja ehkä jopa maukkaampi, siksi käytän nykyään aina ohrahiutaleita.

Pohja

1 dl ohrahiutaleita
1 dl sämpylä-tai grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl vettä
0,5 dl juoksevaa margariinia
0,5 tl leivinjauhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi sekä juokseva margariini ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Käsien kostuttamien vedellä voi helpottaa taikinan levittämistä. Täytä piirakka mieluisilla aineksilla. Lisää kerma-munaseos, ripottele päälle juustoraaste ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Olen tehnyt niin monet kerrat piirakkaa samalla pohjalla, täytteitä vaihdellen:


Tällä kertaa laitoin täytteeseen:

1 prk tonnikalaa tomaattikastikkeessa
1 prk tonnikalaa paloina vedessä
1 pussi, 200 g pakastepurjoviipaleita
0,5 tl valkopippuria
suolaa
2 munaa
1,5 dl ruokakermaa
0,5 dl juustoraastetta


2 kommenttia:

  1. Kokeilin tätä toissapäivänä, ja oli muuten tosihyvää! Ja tuosta pohjasta tykkään muuten kans kovasti! Kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Tämä piirakkapohja on mun suosikkeja, käytän aina suolaisiin piirakoihin. Ja makeisiinkin on oma vakkaripohjansa, niistä en luovu :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!