sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Chilinen kana-katkarapupasta

1 pkt tuorepastaa
mango-chilimarinoituja kananfileitä
1 sipuli
1 prk latva-artisokan sydämiä
180 g isoja katkarapuja
1 prk tomaattipyrettä
1 dl ruokakermaa
2 tl chilitahnaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Hienonna sipuli. Lorauta pannulle oliiviöljyä ja paista sipuli ja kananfileet. Lisää tomaattipyre, ruokakerma, chilitahna, suola ja pippuri. Sekoita kastike tasaiseksi. Sulata katkaravut ja lisää ne sekä paloitellut latva-artisokan sydämet kastikkeen joukkoon. Tarjoa keitetyn tuorepastan kanssa.

Muutama vuosi sitten söin kasvisbagelia jossa oli latva-artisokan sydämiä, ja muistin pitäneeni niistä. Tässä pastassa niiden maku oli melko hallitseva, mutta ei liian. Apukokin mielestä muistuttivat hyvin paljon sipulia koostumukseltaan. Latva-artisokan sydämiä löytyy säilykeosastolta purkitettuna, nämä taisivat olla espanjalaisia.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!