sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Kebabkiusaus

Kaupan valmiit peruna-sipulisekoitukset kiusauksissa menevät aina ihan mössöksi, en tykkää. Tämän kebabkiusauksen tein alusta alkaen itse oikeista perunoista ja oli kyllä vaivan arvoista. Toisaalta vaiva ei kyllä ollut kovinkaan suuri.

n. 800 g perunoita
400 g kebablihaa
1 sipuli
5 dl kevytruokakermaa
suolaa
mustapippuria
öljyä

Kuori ja leikkaa perunat suikaleiksi, hienonna kuorittu sipuli. Laita korkeareunaiseen kasariin loraus öljyä, perunasuikaleet, sipuli sekä jäinen kebabliha. Jos käytät sulaneita kebablastuja, niitä ei tarvitse laittaa kasariin tässä vaiheessa vaan perunoiden kanssa suoraan vuokaan. Esikypsennä 5-10 minuuttia. Levitä vuokaan puolet perunoista ja kebablihasta, mausta suolalla ja pippurilla. Tee samoin toinen kerros. Kaada päälle kerma. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Ollaan tehty näköjään samaa ruokaa. 8) Tosin mulla oli vaan siitä valmispussista perunat, kun en millään jaksanut alkaa ahertaa noiden pottujen kanssa. :p Yhteishyvässä oli tällä viikolla kiva resepti kebabkiusaukseen, vähän tämän tyylinen itse asiassa! :)

    VastaaPoista
  2. Etsiskelin viikonlopuksi ruokaa ja törmäsin kebabkiusaukseen, toinen vaihtoehto oli currykastikkeeseen tehty kanalasagne. Sitäkin pitää kokella pian! En ole ennen tehnyt kiusausta oikeista potuista, kiva oli kokeilla. Varmaan onnistuisi ilman esikypsennystäkin mutta pitäisi olla kauemmin uunissa. Yhteishyvän nettisivuilta otinkin tämän ohjeen ja heti perään tulikin lehti jossa oli sama ohje :D

    VastaaPoista
  3. Taas löytyi yksi hieno kohde lisää mihin tätä rakasta kebab-lihhoo voi työntää! ;) *Om mom, mom, mom*

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!