Sain mummolan pihalta lähemmäs kaksi kiloa raparpereja joista saamme nauttia talven yli, tai noh.. niin kauan kuin niitä tässä raparperin suurkuluttajataloudessa riittää. Nämä kaura-raparperimuffinsit olivat tosi hyviä, eivät liian makeita. Ohjeeseen tulee 1 dl sokeria ja olin lisännyt pilkkomiini raparperipaloihin 1 tl sokeria 5 dl rapsupaloja kohti.
Kaura-raparperimuffinsit 12 kpl
2 dl kaurahiutaleita
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 munaa
3/4 dl rypsiöljyä
½ dl rasvatonta maitoa
2-4 dl raparperinpaloja
Sekoita kaurahiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa sokeri ja munat kevyeksi vaahdoksi. Kaada joukkoon öljy koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Lisää raparperit ja sekoita tasaiseksi. Jos käytät pakastettua raparperia, valuta siivilässä sulavista raparpereista ylimääräistä nestettä pois. Nostele taikina muffinsivuokiin. Paista 200 asteessa n.20 minuuttia. Tällä ohjeella tulee kivan kirpsakoita muffareita.
Hmm, aivan kuin uuni paistaisi vähän epätasaisesti?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!