keskiviikko 20. heinäkuuta 2011
Feta-jogurttidippi ja bataattilohkot
Herkullinen leffaeväs löytyi Yhteishyvästä.
1 suurehko bataatti
loraus öljyä
hyppysellinen suolaa ja sokeria
ripaus chilimausteseosta
Kuori ja leikkaa bataatti lohkoiksi. Mausta lohkot suolalla, sokerilla, chilimausteseoksella ja lorausta joukkoon öljyä. Maustaminen onnistuu näppärästi laittamalla lohkot sekä mausteet vaikkapa hedelmäpussiin ja hölskyttelemällä pussia. Kaada maustetut lohkot leivinpaperin päälle pellille. Ohjeen mukaan lohkoja pitäisi paistaa 25-30 minuuttia, mutta näin pitkällä paistoajalla bataatista tulee minun makuuni aivan liian ylikypsää ja mössömäistä. Paiston 15 minuuttia jonka jälkeen bataatit ovat pehmeitä mutta pureskeltavia. Kypsyyttä voi kokeilla haarukalla.
Feta-jogurttidippi
2 dl maustamatonta jogurttia, esim. bulgarian jogurttia
1 rasia Apetit Snack- aurinkokuivattu tomaatti-mausteisia fetajuustokuutioita
2 tl kuivattua timjamia
ripaus mustapippuria
Sekoita jogurtti ja haarukalla murennettu fetajuusto. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.
Tunnisteet:
Kasvis,
Suolaista naposteltavaa/sormiruokaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sormet ihan syyhyäisi ottamaan ja dippaamaan parit.
VastaaPoistaKyllä ne sormetkin taisi dippikupissa käydä :D ylijäänyt dippi syötiin paahdettujen bageleiden päällä.
VastaaPoista