keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Feta-jogurttidippi ja bataattilohkot


Herkullinen leffaeväs löytyi Yhteishyvästä.

1 suurehko bataatti
loraus öljyä
hyppysellinen suolaa ja sokeria
ripaus chilimausteseosta

Kuori ja leikkaa bataatti lohkoiksi. Mausta lohkot suolalla, sokerilla, chilimausteseoksella ja lorausta joukkoon öljyä. Maustaminen onnistuu näppärästi laittamalla lohkot sekä mausteet vaikkapa hedelmäpussiin ja hölskyttelemällä pussia. Kaada maustetut lohkot leivinpaperin päälle pellille. Ohjeen mukaan lohkoja pitäisi paistaa 25-30 minuuttia, mutta näin pitkällä paistoajalla bataatista tulee minun makuuni aivan liian ylikypsää ja mössömäistä. Paiston 15 minuuttia jonka jälkeen bataatit ovat pehmeitä mutta pureskeltavia. Kypsyyttä voi kokeilla haarukalla.

Feta-jogurttidippi

2 dl maustamatonta jogurttia, esim. bulgarian jogurttia
1 rasia Apetit Snack- aurinkokuivattu tomaatti-mausteisia fetajuustokuutioita
2 tl kuivattua timjamia
ripaus mustapippuria

Sekoita jogurtti ja haarukalla murennettu fetajuusto. Mausta timjamilla ja mustapippurilla.

2 kommenttia:

  1. Sormet ihan syyhyäisi ottamaan ja dippaamaan parit.

    VastaaPoista
  2. Kyllä ne sormetkin taisi dippikupissa käydä :D ylijäänyt dippi syötiin paahdettujen bageleiden päällä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!