perjantai 15. heinäkuuta 2011
Inkiväärilohi-perunasalaatti
Tämän itämaistyyppisen salaatin innoittajana oli Pirkan samanniminen salaatti. Halusin tehdä erikseen salaatinkastikkeen jogurtista joten jätin kermaviilin salaatista pois ja tein muitakin muutoksia. Söimme lisäksi Tofu kasvisgrillereitä ihan mielenkiinnon vuoksi, saattavat jäädä seuraavan kerran kauppaan. Apukokki huokaisi helpotuksesta kun kaapissa oli hätävarana kepakkoja.
300 g uusia perunoita
150 g graavilohta
2 rkl inkivääritahnaa
1 tomaatti
1 kevätsipuli varsineen
kapriksia
ripaus suolaa ja sokeria
Keitä ja jäähdytä perunat. Paloittele tomaatti ja hienonna kevätsipuli. Hienonna lohi veitsellä tai saksilla ja laita kulhoon. Lisää hyppysellinen suolaa, sokeria ja inkivääritahna ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä perunat, kasvikset ja lohi keskenään. Ripottele pinnalle kapriksia.
Tillijogurttikastke
1 dl maustamatonta jogurttia
1 tl sitruunamehua
1 tl sinappia
mustapippuria myllystä
runsaasti tuoretta (tai kuivattua) tilliä
1 tl valkoviinietikkaa
Sekoita salaatinkastikkeen ainekset keskenään.
Tunnisteet:
Kastikkeet,
Kesäruoka,
Salaatit
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nuo tofu kasvisgrillerit maistuvat kamalilta. Suosittelen kokeilemaan pakastealtaasta löytyviä Hälsan's kökin soijanakkeja. :)
VastaaPoistaYhdyn mielenpiteeseesi, uudestaan kasvisgrillerit eivät meidän grilliin pääse! Kiitos soijanakkivinkistä :)
VastaaPoista^ Suosittelen niitä, monet lihaa syövät kaverini pitävät niistä enemmän kuin tavallisista nakeista. Itse kun en ole 10 vuoteen lihaa syönyt, niin en enää muista, miltä nakit maistuvat niin en osaa verrata. :D
VastaaPoista