sunnuntai 31. heinäkuuta 2011
Mustaherukkakastike ja balsamicotomaatit
Kera possupihvin ja uusien perunoiden. Mustaherukkakastike oli voimakkaan makuista, sopi hyvin porsaanlihan kanssa ja voisin kuvitella käyvän hyvin yksiin kanankin kanssa. Kirsikka- ja miniluumutomaatit ovat suurta herkkuani, balsamicotomaattien ohjeen löysin Ahmijalta.
Mustaherukkakastike
2 dl mustaherukoita
0,5 dl sokeria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 dl vettä ja 1 tl kana-, liha- tai kasvisfondia (tai 1 dl valmista lientä)
Laita mustaherukat ja sokeri kattilaan, kuumenna marjat. Lisää liemi ja valkoviinietikka. Anna kastikkeen kiehahtaa niin että marjat hajoavat. Soseuta kastike sauvasekoittimella.
Balsamicotomaatit
kirsikkatomaatteja
voita (käytin oliiviöljyä)
mustapippuria myllysä
balsamicoa
Kuumenna voi tai öljy pannussa ja paista puolitettuja kirsikkatomaatteja pari minuuttia. Kun tomaatit alkavat pehmetä, rouhi päälle mustapippuria ja muutama pisara balsamicoa. Balsamicoa voi laittaa useammankin pisaran jotta maku tulee selvästi esille.
Tunnisteet:
Kastikkeet,
Kasvis,
Kesäruoka,
Porsaanliha
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tähän aikaan vuodesta kotimaiset luomukirsikkatomaatit ovat kyllä ihan törkeän hyviä! Tulee naposteltua niitä ihan sellaisenaan jatkuvasti. Pitääkin kokeilla tuota mustaherukkasoossia, kuulostaa vallan herkulle!
VastaaPoistaMuutenkin tomaatti on mun lempivihannes, yllättäen :D
VastaaPoistaTuli mieleen että tuo mustaherukkasauce vois toimia myös makean, esim. vaniljajäätelön kanssa.