torstai 1. joulukuuta 2011

Riisipuuro ja aprikoosikiisseli


Saatuani syntymäpäivälahjaksi teflonpohjaisen kattilan pääsin vihdoin keittelemään ihan ehtaa riisipuuroa! Olin varautunut noin tunnin keittoaikaan, mutta puuro valmistuikin jo 35 minuutissa. Pidempi hauduttaminen tietysti mehevöittää puuroa. Ohje jota noudatin oli puuroriisipussin kyljestä. Uusimmassa Maku-lehdessä oli ehdotus aprikoosikiisselistä (lehdessä puhuttiin "aprikoosikeitosta") riisipuuron kaveriksi, kuivatut pehmeät aprikoosit ovat herkkua joten päätinpä kokeilla sitäkin. Puuroannos on kuitenkin melko suuri, joten jäi siitä syötäväksi perinteisesti kanelin ja sokerikin kanssa.

Riisipuuro

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 litra maitoa
3/4 tl suolaa
(nokare margariinia)

Sekoita riisi kiehuvaan veteen ja anna kiehua kaksi minuuttia. Lisää maito (ja margariini) ja anna puuron kiehua miedolla lämmöllä n. 35 minuuttia välillä sekoittaen. Mausta valmis puuro suolalla ja tarjoa aprikoosikiisselin kanssa.

Aprikoosikiisseli

7 dl vettä
1 pss pehmeitä kuivattuja aprikooseja
1-2 rkl sokeria
1 dl vettä
2-3 rkl perunajauhoja

Keitä aprikooseja vedessä kunnes pehmevät, tähän menee n. 10-15 minuuttia. Voit halutessasi soseuttaa aprikooseja hiukan sauvasekoittimella. Sekoita perunajauhot kylmään veteen, nosta kattila liedeltä ja valuta perunajauhoseos aprikoosien sekaan ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Tarkkaile kiisselin saostumista. Anna kiehahtaa, lisää sokeri ja jäähdytä.

2 kommenttia:

  1. Sopivat kyllä hyvin yhteen :) ehkä parasta on kuitenkin riisipuuro kanelilla ja sokerilla, kuitenkin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!