Ensimmäinen stroganoff-kokeiluni ja oikein onnistunut, kiitos Ruokailmiön stroganoff-oppien! Pieniä muutoksia tein jotta saimme kastikkeesta täysin oman maun mukaista.
400
g naudan paistia
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 paprika
1 pieni prk herkkusieniä
6 dl vettä
fondia tai lihaliemikuutio tai nestemäinen liemitiiviste
2 laakerilehteä
mustapippuria myllystä
1 prk tomaattipyrettä
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 paprika
1 pieni prk herkkusieniä
6 dl vettä
fondia tai lihaliemikuutio tai nestemäinen liemitiiviste
2 laakerilehteä
mustapippuria myllystä
1 prk tomaattipyrettä
1
maustekurkku
2 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja (tai muuta suurustetta tarpeen mukaan)
2 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja (tai muuta suurustetta tarpeen mukaan)
Paloittele
paisti melko pieniksi kuutioiksi. Käytin naudan palapaistipaloja
jotka saksin vielä pienemmiksi. Hienonna sipuli ja paprika. Ruskista
lihapalat pannulla öljyssä, lisää sipulit ja paprikat ja kuullota
hetki. Lisä vesi, tomaattipyre ja mausteet ja hauduta tunnin ajan,
kunnes liha on mureaa. Paloittele maustekurkku. Lisää pannuun
maustekurkku ja herkkusieniviipaleet. Sekoita ruokakerman joukkoon
vehnäjauhot ja lisää kastikkeen joukkoon. Hauduta vielä muutama
minuutti. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!