sunnuntai 20. huhtikuuta 2014
Mangohyydykekakku
Iloista pääsiäistä! Saimme Apukokin kanssa tilaisuuden viettää lapsiperheen vanhemmille ah niin kaivattua mutta höh niin harvinaista aikaa kahden kesken, kun Kainalokanan kummit saapuivat babysitterin hommiin. Kävimme ulkona syömässä ja romantisoimme hotellissa. Kaunis kiitos ihanille kummeille, tervetuloa uudelleen anytime! Tokihan hoitajat piti eväissä pitää, tein tämän hyydykekakun ja suolaisen piirakan (ohje seuraa). Tämän pääsiäiseen oivallisesti sopivan kakun ohjeen löysin Pullaati pullaa-blogista, pieniä muutoksia tein. Laitoin täytteeseen vähän valkosuklaata nopeuttaakseni hyytymistä, voimakkaamman valkosuklaan maun haluavat lisäävät suklaan määrää. Kiilteen kanssa kävi outo juttu, laitoin 2 purkkia mangososetta (vauvanruoka) ja 3 liivatetta, ja silti kiille oli lähes valuvaa. Makuunhan se ei vaikuttanut. Pitääpä muuten laittaa reunakalvot hankintalistalle, leivinpaperi jättää ryppyjä kakun reunaan..
Mango(valkosuklaa)kakku, 16 cm irtopohjavuokaan
Pohja
100 g digestive-keksejä
40 g voita
Täyte
2,5 dl Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
1 rkl vaniljasokeria
50 g valkosuklaata (voi laittaa enemmänkin, 100 g >)
4 liivatelehteä
Kiille
2 prk mangososetta (vauvanruoka)
3 liivatelehteä (vai 4?)
Hienonna keksit ja lisää sulatettu voi. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuru tasaiseksi kerrokseksi, laita jääkaappiin. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma. Sekoita sen joukkoon maitorahka ja sulatettu valkosuklaa. Nosta liivatteet vedestä sen enempiä puristelematta kuppiin ja kuumenna mikrossa kunnes sulavat. Sekoita lusikallinen täytettä liivatteeseen ja valuta sen jälkeen liivateneste lopun täytteen joukkoon hyvin vatkaten. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä n. 4 tuntia. Kiillettä varten liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata nekin mikrossa. Sekoita lusikallinen mangososetta liivatteeseen ja valuta sen jälkeen liivateneste mangososeen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä n. 4 tuntia tai yön yli.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Piti tulla tuolta toisaalta katsomaan, miten sun kiilteen lopulta kävi. ;) Hyvältä näyttää ja mä itse asiassa luulin, että kakun reunassa on tarkoituksella tuollainen kuviointi. Minkä kokoiseen vuokaan muuten teit kakun? :)
VastaaPoistaKiva kun tulit ja kommentoit! :D Tein kakun 16 cm irtopohjavuokaan, tykkään korkeista kakuista. No ei se itseasiassa niin rumalta näytäkään toi röpelöreuna, voisi tosiaan luulla että kuuluu ollakin sellainen :)
PoistaMäkin tykkään korkeista kakuista, mutta olen vähän jumittunut käyttämään isompia vuokia ja sitten teen vaan reilummin täytettä. :) Oon muuten havainnut hyväksi kikaksi öljytä ja tomusokeroida irtopohjavuoan reunat, kakku irtoaa helposti ja reuna jää siistiksi. :)
PoistaMulla kävi aivan sama juttu sen mangososeen kanssa jo kaksi kertaa! Mietin, että onkohan sen Piltti-soseen koostumus jotenkin muuttunut, koska vuosia olen tehnyt mango-juustokakkua ja koskaan ei ole ollut vuosien varrella vastaavaa ongelmaa? Mun mielestä myös maku oli jotenkin miedompi. Outo juttu!
VastaaPoistaPilttiä mäkin juuri käytin. Purkista lusikoituna siinä soseessa on mun mielestä voimakkaampi maku kuin sitten kakun päällä, varmaan toi vetisyys myös vaikutti asiaan.
PoistaOnpa kaunis!!!
VastaaPoistaKiitos Tuula!
PoistaMulla on ollut ihan sama ongelma noiden pilttien kanssa, ne ei ikinä hyydy. Siksi en käytä niitä enää... ostan aina sellaisen Bonnen ½ litran mangososetölkin, se toimii paljon paremmin. Ja nuo Bonnen soseet on täyttä tavaraa ilman jatkeita ja muita sokereita tai lisäaineita. Ihania pienille lapsillekin. Laitan usein lapsille puuronkin joukkoon ja maustamattomaan jogurttiin sopii sairaan hyvin just toi mango. Meni vähän mainostamiseksi, mutta ihania tuotteita ovat ;D
VastaaPoistaIhanan näköinen kakku ja varmasti herkullinen :)
Mä en ole raaskinut ostaa niitä Bonneja, eikö ne ole aika hinnoissaan? Mutta halvalla ei näköjään hyvää saa, jos Piltillä yrittää pärjätä.. Meillä menee marja-ja hedelmäsoseita lapselle vieläkin vaikka onko jo melkein 2v, mielummin niitä jugussa ja puurossa kuin hilloa. Täytyypä kokeilla Bonnea!
PoistaEn mä ainakaan muista, että ne ois kovin kalliita ollut... mutta en kyllä muista hintaakaan! :) Ne on ihan täyttä 100%:sta hedelmää/marjaa ja ihanan helppoja käyttää joten olen kovasti niistä tykännyt. Mango on melko makeahko hedelmä joten puurojen tai maustamattoman jogurtin joukkoon ei tartte sokereitakaan lisäillä. Kokeile nyt kerran niin tiedät millaisia ovat, jos vaikka ihastut :D
PoistaLaitoin sinulle haasteen blogiini.
VastaaPoistaTäällä tulee käytyä kurkkimassa mitä kaikkea ihanaa olet saanut aikaiseksi.
Kiva kun käyt! Kiitos haasteesta, katson riittääkö aika siihen vastaamiseen :)
PoistaKiitos! Mä jo sain surffattua nettikauppaan mutten vielä tehnyt tilausta :)
VastaaPoista