keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Salamipiirakka


Salamia jäi jostain yli, en muista mihin sitä käytin, mutta loput meni tähän makoisaan salamipiirakkaan. Täytteelle otin vinkkiä Open Cafe-blogista, pohja on vanha tuttu moniviljainen.

Pohja

1 dl kaurahiutaleita
1 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl juoksevaa margariinia
1 dl vettä

Täyte

2 dl ruokakermaa
2 munaa
nippu rucolasalaattia hienonnettuna
1 rasia kirsikkatomaatteja
n. 100 g salamia suikaleina
n. 1 dl juustoraastetta
ripaus mustapippuria

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja taputtele jauhon avulla piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille. Sekoita kerma ja munat kulhossa. Lisää muut täytteen ainekset. Kaada seos pohjan päälle ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Kokeilin tuota pohjaa kinkkupiirakkaan nyt ekaa kertaa ja oli todella hyvä. Seuraavalla kerralla teen sitten tämän salamipiirakan :) Kiitos hyvästä ohjeesta. Hyvää pääsiäistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!