Siitä lähtien kun sain kuulla tämänkaltaisen pastan olemassaolosta, olen innolla halunnut niitä kokeilla. Maaliskuiselta Helsingin reissultani toin näitä tuliaisena, ilmeisen harvat ja valikoidut kaupat pastakotiloita myyvät. Pastakotilot eivät ole järin suuria, kymmenisen per syöjä on sopiva määrä. Suuntaan tai toiseen toki, nälän suuruudesta riippuen.
25 täytettyä pastakotiloa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1
prk säilyketomaatteja
3
herkkusientä
suolaa
mustapippuria
ripaus
sokeria
kuivattua
basilikaa
kuivattua
timjamia
kuivattua
rosmariinia
makea
& tulinen- rahkaa
juustoraastetta
Kuori
ja hienonna sipulit. Kuullota ne tilkassa oliiviöljyä. Lisää
säilyketomaatit, hienonnetut herkkusienet ja mausteet. Anna
kastikkeen hautua n. 15 minuuttia. Keitä pastakotilot al denteksi,
n. 8 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada pastakotiloista
keitinvesi pois, sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä etteivät
tartu toisiinsa kiinni ja anna jäähtyä hetken. Täytä
pastakotilot tomaattitäytteellä ja asettele vuokaan. Nosta pieni
keko makea & tulinen- rahkaa jokaisen pastakotilon päälle,
ripottele pinnalle juustoraastetta ja pirskottele oliiviöljyä.
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
Ihanalta näyttää! Tulipa nälkä. :)
VastaaPoistaSuosittelemme! Jopa lihaan mieltynyt mies kehui näitä kovasti.
Poista