maanantai 20. elokuuta 2012
Vadelmablondies
Blondie, brownien kesäinen sisar. Toinen Kainalokanan kummitädin vierailua varten väkertämäni leipomus. Aika hyvää jäätelön kanssa, voi nam! Blondie-paloihin käytin Kotilieden brownies-ohjetta, valkosuklaa korvaa tummansuklaan.
150 g voita tai margariinia
150 g valkosuklaata
3 munaa
1,5 dl sokeria (alkuperäisessä ohjeessa oli 2,5 dl)
2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
n. 100 g vadelmia
Sulata voi ja suklaa mikrossa. Vuoraa n. 25x30 cm kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla.Vaahdota munat ja sokeri, lisää jäähtynyt voi-suklaaseos sekä jauhot ja vaniljasokeri vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää (jäiset) vadelmat, sekoita vielä kerran. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 35 minuuttia. Anna blondien jäähtyä ja tarjoa jäätelön kera.
Tunnisteet:
Makeat piirakat,
Suklaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ja tämähän menee heti kokeiluun, kunhan ostan valkoista suklaata!!!
VastaaPoistaKannatta kokeilla, tosi herkkua! :)
PoistaNiiiiin hyvää, täälläkin testattu jo :) Laitoin sekaan reilusti hasselpähkinärouhetta ja tulin kivan rapsakkaa!
VastaaPoistaOi, hyvä idea ne pähkinät! :)
PoistaVadelmia ei missään nimessä passaa unohtaa! Valitettavan harvoin tulee tuoreita vattuja ostettua kesäisin, parisen kertaa tänä kesänä.
VastaaPoista