perjantai 12. lokakuuta 2012
Kantarellipiirakka
Suomalaisten sienien kulta-aikana tämä tyttö marssi kauppaan ja osti säilykekantarelleja. Pirkka sanoo säilykekantarelleistaan seuraavaa: Pirkka kanttarelli sopii hyvin liharuokiin. Herkullinen kantarelli on Euroopan suosituin metsäsieni. Alkuperämaa Kiina.
Hmm.. Mutta ihanhan nuo piirakassa asiansa ajoivat!
Pohja
1 dl 4-viljanhiutaleita
1 dl grahamjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
0,5 dl juoksevaa margariinia
Täyte
2 prk säilykekantarelleja
1 sipuli
2 munaa
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
kuivatua ruohosipulia
(juustoraastetta)
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi sekä juokseva margariini ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Huuhtele säilykesienet. Hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannulla tai käytä mikrossa pari minuuttia; sipuli kypsyy ja pehmenee. Levitä sienet ja sipulit taikinapohjan päälle. Sekoita munat ruokakermaan, lisää joukkoon mausteet ja halutessasi vähän juustoraastetta. Kaada muna-kermaseos täytteen päälle ja paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Tunnisteet:
Suolaiset piirakat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!