maanantai 19. marraskuuta 2012

Kampasimpukka-pepperonisalaatti


Kävin syntymäpäiväni kunniaksi tyttökavereideni kanssa syömässä Kuopiolaisessa Dos Amigos- ravintolassa. Päädyin valitsemaan tämän ravintolan pääasiassa kampasimpukat mielessä, eikä espanjalaisvaikutteinen ruoka muutenkaan hassumpaa ole, yleensä. Ilmeeni oli kuulema näkemisen arvoinen kun eteeni kannettiin annos paistettua kampasimpukkaa ja serranokinkkua. Kampasimpukoita lautasella oli huikeat kaksi kappaletta. Pienempiä kuin kuvassa näkyvä pienin simpukka. Annoin tarjoilijalle palautetta asiasta, ja tarjoilijan mukaan oli edellisenäkin päivänä joku asiakas samasta asiasta kommentoinut. Lupasivat uuden annoksen, sain samanlaisen satsin. 4 peukalonpäään kokoista kampasimpukaa, voi iloa!

Minimaaliset kampasimpukat ja serranokinkku sopivat kuitenkin hyvin yhteen ja halusin kokeilla samanmoista myös kotona. Ruokakaupan pakastealtaasta löytyi kampasimpukoita (jälkeenpäin huomasin että niitä saa myös kalatiskistä tuoreena), ja suolaisen makkarapuolen omassa versiossani hoitivat pikkuruiset pepperonit.

salaattisekoitusta
kampasimpukoita
pepperonimakkaroita
sipuli
voita
öljyä

Kuori ja hienonna sipuli, leikkaa myös pepperonit pieniksi paloiksi. Paista molempia pannulla öljyssä ja siirrä sivuun. Laita samalla pannulle nokare voita ja loraus öljyä. Paista sulatettuja kampasimpukoita pari minuuttia molemmilta puolilta. Varo paistamasta ylikypsäksi!

4 kommenttia:

 1. Voi löytyykö teiltä tuoreeltaakin kampasimpukoita? Mistä kaupasta, jos saan kysyä? :) Mä olen monesti miettinyt uskaltaisiko näitä pakastettuja kokeilla... Huononsiko pakastus kampasimpukoiden laatua, osaatko sanoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletan että ne olivat tuoreita koska kalatiskillä lasin takana olivat Citymarketisa :) Mun mielestä pakastetut olivat oikein hyviä, lähteehän niistä nestettä kun sulattaa mutta ei se käyttöä haittaa. Melko hinnakkaita ovat, paketti maksoi reilu 16 euroa ja siinä on 180 g kampasimpukoita.

   Poista
 2. Juu no siitä ei ole epäilystäkään ovatko hintavia. Kampasimpukoita vaan saa turhan harvoin edes ravintoloista, joten olisi kiva tehdä niitä kotona. Ehkä mäki uskallaudun kokeilemaan niitä pakasteisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä söin kampasimpukoita ekan kerran nyt synttäreilläni ravintolassa. Ne pari hassua pienenpientä simpukkaa olivat kuitenkin koostaan huolimatta hyviä, joten pitihän niitä saada lisää! Varmuuden vuoksi soitin kuitenki kauppaan ensin että onko niitä saatavilla, mikään ei ole ärsyttävämpää kuin suunnitella menu jonka keskeisintä ainesosaa ei kaupasta saa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!