sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Appelsiiniletut


Perinteiset lettuset appelsiinilla maustettuna. Käytän harvoin oikeaa voita ja kermaa leivonnassa tai ruoanlaitossa, nyt repäisin ja käytin molempia! Lopputulos oli jotain aivan muuta kuin juoksevalla margariinilla paistetut letut. Lisäksi söimme ihan ehtaa kermavaahtoa sekä kolmea hilloa; lakkaa, mustaherukkaa ja mustikkaa.

10 isoa lettua

0,5 litraa maitoa, vissyä tai vettä (laitoin 2 dl maitoa, 3 dl vissyä)
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 rkl sulatettua voita
1 appelsiinin raastettu kuori
1 appelsiinin mehu

Sekoita munat nesteeseen, lisää muut ainekset ja anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia. Paista taikinasta lettuja voissa pannulla.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanan perinteiseltä. Tuntuu nenässä ihan mummolan tuoksu <3

    VastaaPoista
  2. Voita ja kermaa käyttäen näitä ei montaa jaksanut syödä vaikka tosi herkkua ovatkin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!