sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Hapanimelä possupannu


Jes, onnistuin saamaan kotona tehtyyn ruokaan kiinalaisen ravintolan makua! Tätä tehdään varmasti uudestaankin.

400 g porsaanlihasuikaleita
1 sipuli
5 valkosipulinkynttä
0,5 tl inkivääriä
rouhittua mustapippuria
2 porkkanaa
1 punainen paprika
0,5 kiinankaalia
öljyä
1 rkl vehnäjauhoja

Hapanimeläkastike

1 dl ananasmehua
3 rkl soijaa
2 rkl sokeria
3 rkl (omena-tai valkoviini)etikkaa
1 prk tomaattipyrettä


Kypsennä lihasuikaleet kuumalla pannulla öljyssä. Lisää lohkottu sipuli, hienonnetut valkosipulit sekä inkivääri ja mustapippuri ja kääntele hetken aikaa. Lisää paloitellut porkkanat, paprikat ja suikaloitu kiinakaali. Anna kypsyä noin 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Sekoita hapanimelänkastikkeet keskenään ja kaada pannulle. Kiehauta ja sekoita pannu kuumaksi. Tarjoa possupannu riisin tai nuudelien kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tuli oikein nostalgisia muistoja tästä postauksestasi - muistan miten äiti tekin minun ollessa peruskouluikäinen tämän tapaista pataa :) Täytyypä verestää muistoja heti tiistaina ja tehdä tätä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun äiti teki myös suikalelihakastiketta mutta se taisi olla enemmänkin perusruskeasoossi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!