perjantai 18. tammikuuta 2013

Suklaiset välipalacookiet



No kappas, uuni sattui olemaan kuumana joten äkkiäkös sitä välipalacookiet pyöräyttää. Tällä kertaa tein välipalacookiesta astetta herkumpia lisäämällä suklaata, suklaata ja valikoituja mausteita. Ja olisin tietysti voinut kirjoittaa reseptin ylös ettei tarvitsisi taas arvailla mitä taikinaan tuli laitettua.. Ärr!

9 suklaista välipalakeksiä

1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
3/4 dl rouhittuja cashewpähkinöitä
1 dl rusinoita
n. 5 palaa tummaa suklaata ronskisti rouhittuna
n. 5 palaa valkosuklaata ronskisti rouhittuna
0,5 tl inkivääriä
0,5 tl kanelia
0,5 tl piparkakkumaustetta
1 tl vanilja-aromia
1 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria
(n.0,5 dl maitoa jos taikina tuntuu kuivahkolta)

Sekoita kaikki muut ainekset paitsti öljy, muna ja sokeri keskenään. Sekoita toisessa kulhossa jäljelle jääneet öljy, muna ja sokeri (sekä maito) ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina takaiseksi ja nostele kahden lusikan avulla pellille tai käytä pyöreää muottia optimaalisen muodon saavuttamiseksi. Paista 175 asteessa kunnes keksit ovat sopivasti ruskettuneita.


6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä!:) Cookiet on ihan parhaimpia. Eilen illalla juuri tuhottiin viimeinen pussillinen jouluksi leivottuja suklaa-karpalocookieita, joten pian pitää leipoa taas lisää.:)

    VastaaPoista
  2. No tämäpä hauska yhteensattuma: minäkin juuri tänä aamuna leipaisin välipalakeksejä! :D Täytyy varmaan joskus kokeilla myös tämmöistä versiota, kaneli ja extrasuklaa eivät ikinä ole pahitteeksi. :)

    VastaaPoista
  3. Oiiih tällaiset olisi täydellisiä uunilämpiminä kylmän maidon kera :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toimivat pahimpaan terveysherkkumakeannälkään myös suoraan pakastimesta >:D

      Poista
  4. Tätä versiotahan on pakko koittaa. Veikkaanpa että niitä ei pahemmin pakastimeen asti jää ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!