lauantai 26. tammikuuta 2013

Kardemumma-maitokiisseli


Kardemummafanille sopiva jälkiruoka. Päälle laitoin mangoa ja mustikkaa, etenkin mango sopi kotoisaan kiisseliin oikein kivasti. Alla olevasta määrästä tulee 3 lasillista kiisseliä, riippuen tietenkin lasin koosta.

0,5 l kevytmaitoa
1 tl kardemummaa
1 muna
0,4 dl maizenaa
0,5 tl vanilja-aromia
ripaus sokeria

Mittaa mielellään pinnoitettuun kattilaan kaikki kiisselin ainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli kiehahtaa ja sakenee. Jaa kiisseli laseihin ja ripottele pinnalle sokeria kuorettumisen estämiseksi.

2 kommenttia:

  1. Voi miten herkulta tuo näyttää, kardemumma on ihanaa! Mikähän kumma siinä on, että kiisseleitä tulee tehtyä niin harvoin; edelliskerrasta on taas ehtinyt vierähtää pieni ikuisuus. Täytyy korjata tilanne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa se, tälläkin hetkellä pakastimessa pyörii vaikka mitä marjoja jotka olisivat omiaan kiisseleissä! Myös vanha kunnon suklaakiisseli on hyvää, nam :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!