sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Kauramuruomenapiirakka


Saimme anoppilasta mukavan määrän omenoita, kiitämme ja kumarramme ja kokkaamme niistä kaikkea mitä keksimme! Makeaa ja suolaista. Tämän omenapiirakan alkuperäinen ohje on Myllyn Parhaan kuidukas omenapiirakka, mutta vaihdoin kolmen viljan leseet kauraleseiksi. Hyvä mutta terveellisempi omppupiirakka.

Pohja:

1 dl kauraleseitä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
75 g juoksevaa margariinia
2 munaa

Päälle:

1,5 dl jogurttia, piimää tai kermavalmistetta
4-5 keskikokoista omenaa, pieniä enemmän
2 tl kanelia

Muruseos:

50 g juoksevaa margariinia
3/4 dl sokeria
1,5 dl kauraleseitä

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita muut ainekset joukkoon. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Levitä piirakan päälle omenat ohuina viipaleina, ripottele päälle kanelia. Valmista muruseos sekoittamalla sen ainekset keskenään ja levitä se omenien päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!