maanantai 28. lokakuuta 2013

Puolukka-murupullat


Pullat ovat katoava luonnonvara juhlien tarjoilupöydissä. Äitini toivoi juhliinsa pullia ja minä ehdotin näitä puolukkaisia murupullia. Pieleen eivät menneet tälläkään kertaa Ruokailmiö-blogin reseptillä leivotut vehnäset.

Puolukka-murupullat, 16 kpl

Taikina:
 2½ dl vettä
1/3 pkt hiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
75 g voita
6 ½ - 7 dl vehnäjauhoja

Puolukkatäyte:
200 g puolukoita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
2 rkl perunajauhoja

Muruseos:
50 g voita
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria

Valmista pullatakina. Liota kädenlämpöiseen veteen hiiva, lisää sokeri ja kardemumma ja sekoita. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon pehmeä voi  ja lisää vähitellen loput jauhot samalla taikinaa vaivaten. Kohota kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia. Kaulitse taikina pöydällä vajaan sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 50 x 40 cm). Sekoita puolukkatäytettä varten kaikki ainekset kulhossa. Voit painella puolukoita hieman rikki, niin neste sitoo sokeria ja perunajauhoja. Ripottele täyte levylle. Rullaa levy tiivisti rullalle ja leikkaa 16 palaan. Nosta palat leivinpaperin päälle kierrepuoli ylöspäin. Anna pullien kohota 10 minuuttia. Valmista muruseos. Sulata voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot ja sokeri. Voitele pullat kananmunalla. Nostele päälle muruseos. Voit hieman painaa muruseosta, jotta se jää hyvin pullan pinnalle. Paista pullia uunin keskitasolla 225 asteessa 14 - 17 minuuttia.


Omia huomioita:

- kaulin taikinasta kaksi suorakaiteen muotoista levyä joista tein 8+8 pullaa, helpompi käsitellä
- muruseosta tuli aika runsaasti, puolikaskin annos riittäisi 16 pullan päälle

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!