Vihdoinkin! Siis sain aikaiseksi tehtyä tätä niin paljon kehuttua pitkään haudutettua revittyä possua. Ja olihan se hyvää. Osa syötiin pitaleipien välissä coleslawn, kurkun, tomaatin ja punasipulin ja loput tacoveneiden täytteenä. Ohje jota käytin on Voimalantie-blogista.
1,5 - 2 kg porsaan lapaa tai maustamatonta kassleria (käytin lapaa)
Pintamausteeksi:
2 rkl fariinisokeria
1 tl makeaa paprikajauhetta
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
Marinadikastike:
1 dl tummaa siirappia
1 dl ketsuppia
1 dl punaviinietikkaa
1 dl soijakastiketta
1 dl sweet chili -kastiketta
1 yksikyntinen valkosipuli hienonnettuna
Nosta liha huoneenlämpöön n. 30 min ennen paistamista. Jos pinta
on kostea, pyyhi se talouspaperilla. Älä säikähdä läskiä, äläkä missään
nimessä kuori sitä pois lihan ympäriltä! Sekoita pintamausteet
keskenään ja hiero ne lihaan joka puolelle. Laita
liha uunivuokaan. Sekoita marinadin aineet keskenään ja kaada marinadi
lihan päälle. Paista lihaa n. 125 asteessa nelisen tuntia (paistoin 5 tuntia). Voit välillä
kääntää lihaköntin ympäri, niin se maustuu tasaisesti. Lihasta tulee niin kypsää, että se hajoaa käsiin. Riivi se haarukalla säikeiksi isohkoon astiaan ja valuta päälle marinadia haluamasi määrä. Myös suolaa voi lisätä tässä vaiheessa.
Kunnolla sitä marinadia sitten sen lihan päälle!
Näyttää tosi hyvältä!
VastaaPoista