Armas Apukokki toivoi isänpäivän menuksi seuraavaa: aamupalaksi karjalanpiirakoita juustolla, ruoaksi meksikolaista munakasrullaa, iltapalaksi lihapiirakka nakeilla. Kakkutoiveita kysyessäni hän luetteli banaanin, suklaan ja omenahillon. Tein kakun 18 cm irtopohjavuoassa ja siitä tuli täytteiden ansiosta ihanan korkea.
♥ Hyvää isänpäivää Armas apukokki! ♥
Pohja:
2 munaa
munien tilavuuden verran sokeria
melkein munien tilavuuden verran vehnäjauhoja
1,5 rkl kaakaojauhoa
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
2,5 dl Flora Vispiä
55 g valkosuklaata
55 g tummaa suklaata
1-2 banaania
Kostutus:
maitoa
Kuorrus:
omena-vaniljahilloa
n. 2 dl Flora Vispiä
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada taikina voideltuun sekä korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Valmista täyte vaahdottamalla vispikerma ja sulattamalla suklaat. Jaa kerma kahteen osaan ja sekoita toisen joukkoon valkosuklaa, toiseen tumma suklaa. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita kakun paistopintapala alimmaiseksi ja kostuta se maidolla. Levitä pohjan päälle tummasuklaakerma sekä viipaloituja banaaneja. Täytä seuraava kerros tummasuklaakermalla ja banaaneilla ja aseta lopulta päällimmäiseksi paistaessa alimmaisena ollut kakkukerros. Kostuta myös päältä. Vaahdota vispikerma ja sivele kakku kauttaaltaan kermalla. Levitä kakun pinnalle omena-vaniljahilloa ja pursota kermaa koristeeksi. Suklaakirjaimet tein pursottamalla kirjoitustyllalla leivinpaperille ja lapsen kädenjälki syntyi kastamalla lapsen käsi sulaan suklaaseen (huom! tarkista suklaan lämpötila) ja painamalla kädenjälki leivinpaperille. Jääkaapissa/pakastimessa jähmettynyt suklaa irtoaa leivinpaperista helposti.
Olipa herkullista tätsäriä, kiitti tytöt! <3
VastaaPoistaVau onpas mahtavan näköinen :D Kyllä kelpaa herkutella :)
VastaaPoista