maanantai 17. helmikuuta 2014
Pataleipä
Vaivaamaton pataleipä niittää kunniaa blogista toiseen. Huippuhelpon herkkuleivän ohje löytyy jo monesta osoitteesta, mm. Maistuis varmaan sullekin-blogista. Leipä oli hyvää, kaunis kuin mikä ja todella helppo valmistaa, mutta rukiiseen leipään tottuneen suussa pelkkää vehnäleipää. Tuunausta oliiveilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla voisi ajatella. En omista uunipataa, joten tein leivän teräskattilassa. Ihan yhtä hyvin onnistui.
7 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään, kaada vesi joukkoon ja sekoita puukauhalla taikina sekaisin. Peitä taikina tiukasti tuorekelmulla ja anna kohota 12 - 18 tuntia.
Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata tai kattila kuumenemaan samalla. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle, lisää jauhoa myös taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. Peitä löyhälti tuorekelmulla ja anna levätä puoli tuntia. Heitä taikinapallo kuumaan pataan, laita kansi päälle ja paista puoli tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kantta 15 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Itse tykkään korvata osan vehnäjauhoista esim. kaurahiutaleilla. Tulee hieman maukkaampi leipä. Joskus olen tehnyt myös oliivista versiota ja sekin oli tosi hyvää.
VastaaPoistaOliivit ja aurinkokuivatut tomaatit ovatkin menossa testilistalle :)
PoistaKiitos vinkistä. Itsekkin olen "padaton" joten tämä leipä on jäänyt tekemättä, mutta teräskattila käyttöön.
VastaaPoistaYleensäkin käytän teräskattilaa uunissa haudutettavissa ruoissa, sillä tavalla on uunipadan ostaminen toistaiseksi siirtynyt..
PoistaOhoh tämänkaltaista en olekaan ennen nähnyt. Laitan kyllä ehdottomasti ihan lähiaikoina kokeiluun! :)
VastaaPoistaSinun leipäsi näyttääkin tosi hyvältä!
Poista