keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Gulassipata karjalanpaistista


Tämä ohje on kotiin mainosten mukana tulleesta Citymarketin lehtisestä. Ei juurikaan maullisesti eronnut perinteisestä karjalanpaistista, vaikka eri aineksia osin sisältääkin.

800 g karjalanpaistilihoja
2 rkl öljyä
3-4 porkkanaa
2-3 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
4-5 dl vettä
2 tl paprikajauhetta
1-1,5 tl suolaa
1 kuivattu chilipalko
2 laakerinlehteä
0,5 tl mustapippuria
1 punainen paprika
1 prk tomaattipyrettä
0,5 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
persiljaa

Paloittele kuoritut porkkanat ja sipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Ruskista lihat rasvassa pannussa 3-4 eräss ja siirrä pataan. Huuhdo pannu ruskistamiskertojen välillä tilkalla vettä ja kaada huuhteluliemi pataan. Lisää lihojen päälle porkkanat, sipulit ja valkosipulit. Mausta paprikajauheella, suolalla, chilipalolla, laakerinlehdillä ja mustapippurilla. Kypsennä pataa 200 asteessa n. 1 tunti. Sekoita sitten joukkoon suikaloitu paprika, tomaattipyree ja veteen sekoitetut vehnäjauhot. Jatka kypsentämistä 1-2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Hienonna pinnalle runsaasti persiljaa. Tarjoa perunoiden tai riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!