Koska ensimmäinen pulled pork-kokeiluni oli superonnistunut, päätin tälläkin kertaa valita samaan reseptilähteeseen ja luottaa Voimalantie-blogin ohjeeseen. Maukkaan nyhtöpossun lisäksi tortillojen sisään laitoimme Suklaata ja Kahvia-blogista lainaamallani ohjeella tehtyä salsaa, sekä korianteria. Em.blogissa tortillat täytettiin lähes samoilla aineksilla. Salsa sopi loistavasti makean nyhtöpossun kanssa. Nam, loistavaa viikonloppuruokaa!
Sweet bbq pulled pork
1 kg possun lapaa
suolaa, pippuria
2,5 dl colaa (sokeriversiota, ei lightia)
1 dl ketsuppia
1 dl sweet chili -kastiketta
1 dl vettä
1 yksikyntinen valkosipuli
1 sipuli
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa
0,5 dl ruokosokeria (laitoin muscovadosokeria)
0,5 dl punaviinietikkaa
Pilko sipuli ja valkosipuli. Mittaa kastikkeen kaikki aineet kattilaan ja keittele ainakin puolisen tuntia miedolla lämmöllä. Nosta
liha huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen uuniin laittamista.
Hiero sen pintaan ihan reippaalla kädellä suolaa ja pippuria ja nosta liha uunipataan tai kattilaan, pulled pork onnistuu myös paistopussissa. Kaada päälle kastike. Paista
150-asteisessa uunissa 2 tuntia. Laske sen jälkeen lämpötila 100
asteeseen ja anna hautua vielä toiset 2 tuntia (paistoin yhteensä 5 tuntia). Jos käytät paistopussia, se kannattaa laittaa reunalliseen uunivuokaan niin pääset vähemmällä siivoamisella
jos pussiin sattuu tulemaan reikä. Ota liha uunista ja anna sen vetäytyä ihan rauhassa. Se on kutistunut melko paljon. Erottele
lihat, luu ja läski erilleen toisistaan. Riivi liha kahden haarukan
avulla riekaleiksi. Lusikoi lientä lihojen päälle riittävästi.
Värikäs creme french-salsa
avokadoa (en laittanut koska en pidä avokadosta)
punasipulia
tomaatta
punaista paprikaa
keltaista paprikaa
limen mehua
punaista chiliä rohkeusasteen mukaan, ilman siemeniä
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa
mustapippuria
1 prk ranskankermaa
Hienonna avokado, punasipuli, tomaatti ja paprikat. Poista chilistä siemenet ja hienonna sekin. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
Näyttää tosi hyvältä!
VastaaPoistaKiitokset vaan ohjeesta :)
Poista