sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kesäkurpitsa-muna-salamipizza


Pizzasunnuntain herkkupizzaa Pizza-kirjasta. Jälleen kerran tosi hyvää pizzaa, ja niinhän se kotona itse tehty yleensä onkin. Kokeilimme ensimmäistä kertaa laittaa kanamunaa pizzaan, ja onneksi laitoimme vain yhden koska emme erityisesti välittäneet siitä. Munat munina ja pizzat pizzoina! Tällä kertaa kokeilin myös tehdä itse pizzakastikkeen, tähän asti kastikkeena on käytetty tomaattimurskaa. Suurta makueroa emme huomanneet, seuraavalla kerralla laitan enemmän valkosipulia ja mausteita paseeratun tomaatin joukkoon.

Tomaattikastike Maku-lehden ohjeella

500 g paseerattua tomaattia
0,5 dl tomaattipyrettä
2 kpl hienonnettua valkosipulinkynttä
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl basilikaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä pizzapohjan päälle.

Kesäkurpitsa-muna-salamipizza

sipulia
tomaattia
kesäkurpitsaa
kananmunia
salamia (oma lisäyksemme, Pizza-kirjan alkuperäinen ohje oli kasvispizza)
mozzarellajuustoa

Viipaloi sipuli, kesäkurpitsa ja tomaatit. Kuullota kesäkurpitsaviipaleita öljyssä kunnes pehmenevät. Levitä täytteet tomaattikastikkeen päälle, riko muna(t) pizzaan ja paista kuumassa uunissa kunnes munat hyytyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!