torstai 10. huhtikuuta 2014

Omena-mantelipiirakka


Mihin käyttää laskiaispullista yli jäänyt mantelimassa? No tähän piirakkaan! Piirakan pohjana monta kertaa hyväksi havaittu ohje, muokkasin reseptiä käyttämällä omenoita ja mantelimassaa. Harmi, ettei mantelimassa mielestäni maistunut piirakassa tarpeeksi. Erinomainen leipomus silti, vaikka itse kehunkin. No edelleenkään tällä pohjalla ei vaan voi epäonnistua, oli täytteenä sitten mitä tahansa. Aiemmin olen tehnyt samalla pohjalla vadelma-persikkapiirakkaa, puolukkapiirakkaa ja päärynä-karpalopiirakkaa.

Pohja

3,5 dl vehnäjauhoja
150 g voita
1,5 dl sokeria

Täyte

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
150 g ranskankermaa
200 g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
n. 200 g mantelimassaa
3-4 hapanta omenaa

Laita kylmä voi, sokeri ja jauhot monitoimikoneeseen. Murusta seos leikkuuterällä mureaksi. Ota n. 1,5 dl muruseosta erilleen ja painele loput n. 15x20 cm (käytin hieman suurempaa) vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa n. 8-10 minuuttia 175 asteessa. Valmista täyte vatkaamalla täytteen muut ainekset paitsi mantelimassa ja omenat keskenään. Ota pohja uunista ja viipaloi tai raasta mantelimassa pohjan päälle. Kaada täyte mantelimassan päälle. Ripottele sen päälle kuoritut ja viipaloidut omenat. Murustele lopuksi erilleen otettu muruseos koko piirakan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 35-45 minuuttia. Piirakka leikkautuu helpoiten paloiksi huoneenlämpöisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!