Näissä muhkeissa sämpylöissä makua on niin paljon jo itsessään, etteivät ne tarvitse seurakseen kuin voita pintaan. Jos sitäkään. Sopisivat täydellisesti sunnuntain rennolle ja runsaalle brunssille! Ohje Maku-lehti.
12 kpl
25 g hiivaa
2,5 dl vettä
3 dl sämpyläjauhoja
0,5 tl suolaa
1 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
50 g salamia kuutioina
50 g savujuustoa muruna tai kuutioina
3 dl vehnäjauhoja
Murusta hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon jauhot, suola, hunaja, öljy, salami ja savujuustomurut. Alusta taikinaan vehnäjauhoja niin, että taikina on pehmeä ja kimmoisa. Kohota taikinaa liinan alla puolisen tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele muffinipellin syvennykset valmiiksi. Nujerra kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa 12 osaan. Pyörittele taikinapalat palloiksi ja nosta ne muffinipellin syvennyksiin. Kohota savujuusto-salamisämpylöitä vielä varttitunti. Paista sämpylöitä uunin alimmalla tasolla 10–12 minuuttia. Oma huomio: minulla jauhoja meni vähemmän kuin yhteensä 6 dl. Pehmeä taikina, pehmeät sämpylät!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!