Seeprapalat, tuorejuustobrowniet, näillä on monta nimeä. Ovat melko tuhtia herkkua joten kovin suuriksi annospaloiksi näitä ei kannata leikata. Eivät kuitenkaan ole liian makeita. Seeprapalojen ohje löytyy monestakin blogista, minä löysin omani Harmaa ja muut iloiset värit-blogista. Alla oleva ohje on kaksinkertainen ja siitä tulee suunnilleen lasagnevuoallinen leivoksia. Puolitetulla ohjeella seeprapalat tulee tehdä pienempään, n. 20x20cm vuokaan.
Brownietaikina
200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
Juustokakkutaikina
400 g tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 munaa
8 tl vehnäjauhoja
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 tl vaniljasokeria
Voitele (tai vuoraa leivinpaperilla) nelikulmainen paistovuoka joka on
kooltaan n. 35x25 cm.
Valmista ensin brownietaikina: sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla
lämmöllä ja nosta pois levyltä. Vatkaa suklaaseokseen sokeri ja
vaniljasokeri ja jäähdytä vartin verran. Sekoita taikinaan munat ja
vehnäjauhot. Valmista juustokakkutaikina: vatkaa ainekset sekaisin kulhossa. Levitä 2/3 brownietaikinasta vuoan pohjalle. Levitä päälle
juustokakkutaikina ja nostele päällimmäiseksi loppu brownietaikina
pieninä kekoina. Halutessasi voit vedellä taikinoita hieman sekaisin
esimerkiksi hammastikulla jolloin pintaan tulee kaunis marmoroitu kuvio. Paista 175 asteessa 35-45 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja leikkaa paloiksi
Ihanan näköisiä! Nuo olisikin kivoja cocktail-kokoisina paloina vaikka syntymäpäiväjuhlissa :) Pitääpä muistaa tämä ohje!
VastaaPoistaCocktail-koossa toimivatkin varmasti paremmin, minä leikkasin palat suuruuden- ja herkunhimoissani vähän liian isoiksi paloiksi :D
Poista