torstai 26. kesäkuuta 2014
Mansikkakakku
Juhannukseksi tein ihan perinteisen mansikkakakun. Perushyvä kesäherkkukakkuhan se oli, mutta en erityisemmin välitä mansikasta. Kakku näyttää jättimäiseltä mutta tein vain kahden munan pohjan.
Kesän mansikkakakku, 16 cm vuokaan
Pohja
2 munaa
munien tilavuuden verran sokeria
munien tilavuuden verran vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta (leivinjauhetta ei välttämättä tarvita, jos muna-sokerivaahto on tarpeksi jämäkkää)
Täyte
Flora Vispiä
maitorahkaa
sokeria
mansikoita
lettuhilloa
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot (ja leivinjauhe) varovasti vaahtoa nostellen. Voitele ja jauhota (tajusin muuten vasta nyt, että vuoat kannattaa jauhottaa vehnäjauholla korppujauhojen sijaa, kakkupohjaan tulee nätimmät reunat) irtopohjavuoan reunat sekä pohja, tai laita pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan. Kostuta pohjapalat maidolla, levitä niiden päälle lettuhilloa ja täytä kerma-maitorahka-sokeriseoksella sekä mansikoilla.
Tunnisteet:
Kakut,
Kesäruoka,
Täytekakut
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
*slurps' mansikkakakku on ihan parasta kesäherkkua!!! :)
VastaaPoistaMaistuihan se, mutta tiedän mä parempiakin kesäherkkuja ;)
Poista