tiistai 24. kesäkuuta 2014

Raparperi-perunasalaatti


Lisää raparperiherkkuja! Halusin kokeilla raparperia myös suolaisessa ruoassa, ja tämä salaatti olikin ihan mainio lisä grilliruoalle. Alkuperäisessä ohjeessa, kiitokset kuuluu Lempiruoka-blogille, salaatin nimi oli raparperi-sinihomejuustosalaatti, ja se sisälsi kaikkea muutakin herkullista kuten karamellisoituja pähkinöitä. Minä tein salaatista vähän pelkistetymmän version.

raparperin varsia
sokeria
miniluumutomaatteja
kurkkua
kevätsipulia
keitettyjä uusia perunoita

Kastike

luonnonjogurttia
sitruunamehua
valkoviinietikkaa/omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
mustapippuria

Kuori raparperit tarvittaessa, leikkaa ne noin 4 cm:n paloiksi ja laita ne uunivuokaan yhteen kerrokseen. Ripottele päälle sokeria. Peitä vuoka foliolla ja paista uunin keskitasossa 15 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista 2-5 minuutia, kunnes kaikki sokeri on imeytynyt raparperiin. Raparperin pitäisi olla pehmeää, mutta ei mössöä. Anna raparpereiden jäähtyä. Sekoita salaatin ainekset keskenään. Valmista kastike sekoittamalla myös sen ainekset keskenään, tarkista maku. Asettele salaatti lautasille ja valuta päälle salaatinkastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!