torstai 14. elokuuta 2014

Sikke Sumarin suklaakakku


Lisää vauvoja! Lisää rotinoita! Lisää onnitteluja, onnea ystäväpariskunnalle ♥ Rotinoiksi tein Sikke Sumarin ohjeella maailman parasta suklaakakkua. Kyllähän se hyvää oli vaniljajäätelön kanssa, naminami. Tein puolikkaan ohjeen 22 cm irtopohjavuokaan. Sokerin määrää vähensin, laitoin 1 dl tavallista ja 1 dl fariinisokeria. Alla oleva ohje on alkuperäinen, Siken käsialaa.

3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl tummaa kaakaojauhetta
3,2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 dl tummaa suklaata rouheena (käytin tumma-maito-valkosuklaalastuja)
2 dl sulatettua voita
4 munaa
1 dl espressokahvia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Voitele vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Paista 180 asteessa 25-30 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi, joten älä paista liikaa. Puolikasta ohjetta paistoin 12 minuuttia, 10 olisi ollut optimaalinen.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!