keskiviikko 24. syyskuuta 2014
Pekoni-taatelipiirakka
Kainalokanan kummitäti tuli avomiehensä kanssa vierailulle, jee! Kummitäti osaa arvostaa itse tehtyä ja leivottua, joten mikäs sen parempi syy keksiä taas uutta leivottavaa. Pekoni-taatelipiirakka kuulosti niin mielenkiintoiselta, että pakkohan sitä oli kokeilla. Hyvää olikin! Pekoni suolaista, taatelit makeita. Passeli yhdistelmä. Piirakan lisäksi tarjosin hedelmäistä salaattia ja mutakakkua, en täysin tuolla ohjeella mutta melkein. Taateleihin olen ihastunut makean korvikkeena.. meneillään herkuton syyskuu. Mutakakun siis leivoin, vaan en itse syönyt. Pehmoisena valuva sisus kyllä näytti houkuttelevalta.. slurps.
Pekoni-taatelipiirakka (ohje Kotivinkki)
Pohja
150 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 muna
0,5 dl maitoa
Täyte
1 pkt (n. 140 g) pekonia
1 sipuli
10-15 pehmeää taatelia
150 g Aurajuustoa
2 dl kermaviiliä
2 munaa
mustapippuria
pinnalle ripaus juustoraastetta
Voitele piirakkavuoka, minä tykkään tehdä piirakat joko irtopohjavuoassa tai silikonisessa piirakkavuoassa. Sekoita pehmä rasva ja muut pohjan ainekset taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistuksen ajan. Leikkaa pekoniviipaleet silpuksi ja hienonna sipuli. Paista pekonia ja sipulia paistinpannulla. Leikkaa taatelit suikaleiksi. Yhdistä kulhossa pekoni-sipuliseos, taatelisuikaleet, kermaviili, munat, Aurajuusto ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle. Pinnalle voi ripotella juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia (alkuperäisessä ohjeessa paisto-ohje 175 astetta, 45 minuuttia).
Tunnisteet:
Suolaiset piirakat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuulostaa ensi alkuun "rohkealta" yhdistelmältä, mutta hetken tuumattuani alkoi suu vettyä... :-D
VastaaPoistaOli niin erikoinen yhdistelmä että pakko oli kokeilla :D hyvä piirakka!
PoistaMitä luulet, sopiikohan punasipuli tähän, vai onko parempi pysyä perussipulissa? :)
VastaaPoistaHei, pahoittelen vastauksen viivästymistä! Minä pidän punasipulista, joten varmasti voisin käyttää sitäkin tähän :)
Poista