maanantai 27. lokakuuta 2014

Omenavispipuuro


Äitini kävi kylässä ja toi tullessaan kolme muhkeaa talviomenaa. Meinasin ensin tehdä niistä omenajuustokakun, mutta jostain sain idean käyttää ne vispipuuroon. Google johdatteli minut Suklaapossun blogiin, josta otin suuntaa visparille.

3 isoa talviomenaa
2+7 dl vettä
1,5 dl mannaryynejä
n. 0,5 dl sokeria
ripaus tai pari kanelia
hyppysellinen suolaa

Paloittele omenat ja laita ne sekä 2 dl vettä kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Soseuta tarvittaessa sauvasekoittimella. Lisää loppu vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Ripottele mannaryynit sekoitellen sekaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta sokerilla, suolalla ja kanelilla. Jäähdytä hyvin ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!