tiistai 21. lokakuuta 2014

Slaavilainen kanapata


Kanaruoat maistuvat aina. Kaverini suositteli kokeilemaan tätä slaavilaista kanapataa, joka olikin oikein herkkua! Minä tarjosin sen pennepastan kanssa, maistunee mainiosti myös riisin tai perunan kanssa tarjoiltuna. Alkuperäinen ohje on Valion, tein omia muutoksia jonkin verran.

450 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
loraus öljyä
1,5-2 dl vettä
1 prk smetanaa
1 prk tomaattipyrettä
1-2 valkosipulin kynttä
1 iso punainen paprika
1 iso keltainen paprika
1 iso sipuli
100 g Aurajuustoa muruna
mustapippuria

Hienonna sipulit. Ruskista broilerinsuikaleet ja sipulit tilkassa öljyä. Lisää vesi ja smetana, anna kiehua hiljalleen kannen alla n. 10 minuuttia. Lisää tomaattisose ja suikaloidut paprikat. Anna hautua vielä 5 minuuttia. Lisää Auramuru ja mustapippuria myllystä. Tarkista maku.

5 kommenttia:

  1. Mikään ruoka, mikä sisältää Aurajuustoa, ei voi olla huonoa! *slurps* Tätä täytyy joskus kokeilla!!

    VastaaPoista
  2. Riisistä, pastasta tai perunadta en tiedä, mutta ehdottomasto parasta tämä on, kun sen syö kanneksileivotun leivän kanssa. Siis niin että kanapata laitateen annoskulhoihin tai yhteen isoon kulhoon, ja päälle laitetaan leipätaikina levy. Pata on valmus, kun taikina on kypsä. Ja sit vaan dippaamaan leipää sossiin!

    VastaaPoista
  3. Helppoudesta huolimatta jotenkin juhlava ruoka kuitenkin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!