maanantai 2. maaliskuuta 2015

Amerikkalainen porkkanakakku


Olen nykyään niin innoissani Instagramista (tilini löytyy täältä), että saatan unohtaa ottaa leipomuksista ja kokkailuista kuvat järkkärillä blogia varten. Bloggaamiselle ei nykyään tunnu löytyvän edes aikaa! Onneksi kuvanlaatu on kännykällä otetuissa kuvissakin ihan kelvollinen, joten käytän niitä tarvittaessa myös blogissa.

Vietimme viidettä hääpäiväämme viime viikon perjantaina, kävimme silloin ulkona syömässä. Lauantaina valmistin meille hääpäiväbrunssin. Brunsseja olisi huippua valmistaa ja nauttia useamminkin, ehkä tästä tulee tapa! Ensimmäisessä brunssissamme oli tarjolla croissantteja, saaristolaisleipää tuorejuustolla, kylmäsavulohella ja punasipulilla, ananasta, persikkaa, kiiviä ja mansikkaa turkkilaisella jogurtilla ja hunajalla, pekoni-munakuppeja, amerikkalaista porkkanakakkua sekä kahvia, teetä ja mehua. Tykkäsimme kovasti! Porkkanakakun ohjeen puolitin brunssia varten, alla oleva ohje on kokonainen.

Amerikkalainen porkkanakakku, ohje Yhteishyvä

300 g porkkanoita
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl kanelia
0,2 tl muskottipähkinää
70 g saksanpähkinöitä (laitoin kuorellisia manteleita)
2 dl rypsiöljyä

Täyte ja kuorrutus:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g margariinia
3 dl tomusokeria

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokerit. Rouhi pähkinät ja säästä osa koristeeksi (minä koristelin kakun pistaasipähkinärouheella ja suklaapisaroilla). Sekoita kuivat aineet munavaahtoon. Lisää porkkanaraaste, öljy ja pähkinät. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 24 cm vuokaan. Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 50 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kuorrutteen ainekset keskenään. Halkaise kakku ja levitä puolet täytteestä kakun väliin. Levitä loput täytteestä kakun päälle. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa.

Minä levitin puolikkaan ohjeen kuorrutteen suoraan kakun päälle. Porkkanakakkuhan vain paranee kun saa olla useita päiviä jääkaapissa. Minä tein kakun torstaina, lauantaiaamuna se oli hyvää, illalla vielä parempaa, sunnuntaista puhumattakaan.

4 kommenttia:

  1. Maukkaan brunssin sait perheellesi taiottua pöytään sekä kiva oli herkutella pitkällä kaavalla. :)

    VastaaPoista
  2. Täytyykin itsekin kokeilla pitää brunssia joskus kullalle<3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!