torstai 18. kesäkuuta 2015
Katkarapu-vuohenjuustopiirakka
Vuohenjuusto on lempparini, ja hyvältä se maistui tässäkin piirakassa. Ohje on Yhteishyvän, mutta pohjan tein toisella tavalla perunamuusijauheen puutten takia.
Katkarapu-vuohenjuustopiirakka
Pohja:
125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2-3 rkl vettä
Täyte:
200 g pakastekatkarapuja
1 ruukku tilliä
rouhittua mustapippuria
100 g vuohenjuustoa
150 g ranskankermaa
2 munaa
Nypi margariini ja jauhot kulhossa. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin lepäämään noin puoleksi tunniksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valuta sulaneista katkaravuista neste siivilässä kevyesti lusikalla painaen. Jaa katkaravut pohjalle. Lisää silputtu tilli, mustapippuri ja paloiteltu juusto. Sekoita ranskankerma ja kananmunat. Kaada seos täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!