maanantai 15. kesäkuuta 2015

Suklaamousse


Mmmm... tummasuklaamoussea... vadelmia... suklaarouhetta.. Suklaaholistin jälkiruoka! Ihan todella hyvää, nam. Helppo mutta juhlava lopetus aterialle. Tein suklaamoussea ensimmäistä kertaa, ja ainesten määrä on Pata porisee-blogin, tekotapa Jauhot Suussa-blogista, lisänä tietenkin omat muokkaukset.

Suklaamousse, 5 annosta

200 g tummaa suklaata (käytin taloussuklaata)
25 g voita
2 munaa
0,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

Sulata suklaa, sokeri ja voi vesihauteessa ja anna jäähtyä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset haaleaan suklaaseen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää ne suklaaseokseen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita seokseen. Kaada mousse annoskulhoihin ja jäähdytä jääkaapissa useita tunteja, seuraavaan päiväänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!