perjantai 12. kesäkuuta 2015

Nutellacookies


Ostin ensimmäistä kertaa Nutellaa. Puolet siitä meni eräänä lauantaina superherkulliseen uunijäätelöön vadelmien kanssa, ja puolikkaasta purkillisesta leivoin nämä sitkeät keksit. Ohjeen löysin Kanelia ja kardemummaa-blogista.  Muun muassa näitä keksejä oli tarjolla toukokuun lopussa Kainalokanan täyttäessä kolme vuotta! Onnea! ♥ Lisää juhlintaa on tiedossa juhannuksen jälkeen, kun vietämme molempien tyttöjen yhteissynttäreitä!

Helpot ja herkulliset Nutella-keksit 24 kpl

1 dl sokeria (laitoin vain 0,5 desiä)
1 muna
2 dl (0,5 prk) Nutellaa jääkaappikylmänä
2 dl vehnäauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
(ranskanpastilleja koristeeksi)

Vatkaa sokeri ja muna sekaisin, ei tarvitse vaahdottaa. Lisää jääkaappikylmä Nutella ja vatkaa seos sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja jaa se kahteen osaan. Leikkaa molemmat tangot veitsellä 12 osaan. Nosta palaset leivinpaperin päälle pellille ja paina keksejä litteämmäksi juomalasin pohjalla. Painoin keksien päälle kolme ranskanpastillia koristeeksi ennen paistoa. Paista keksejä 175 asteessa 6-8 minuuttia. Alkuperäisessä ohjeessa paistoaika oli 8-10 minuuttia, minun uunissani se olisi ollut liikaa. Lyhyemmällä paistoajalla keksit jäivät kivan sitkeiksi.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!